OBRI LA MOSTRA “DRING DE MARS”

Diumenge 28 de maig 2017, a les h. 19.00, siguerà inaugurada a la “Galeria Bonaire” – carrer Pr. Umberto, 39 L’Alguer – la mostra internacional “Dring de mars” dedicada a les obres gràfiques i pintoriques realitzades dels estudents del Liceu Artístic “Francesco Costantino” de l’Alguer que han participat al laboratori didàctic de lectura i interpretació de poemes en llengua catalana. Lo projecte és estat  esvilupat a dins de l’experiència  “Alternanza Scuola/lavoro” dels estudents de la classe 4^ B (endiriç Gràfic) coordinats del tutor Prof. Efisio Niolu i de la professora Angela Arpelli i de les classes 2^ A i 1^ B amb la col·laboració de les professores Carmelanna Carboni i Antonietta Sechi.

L’experiència  adquisida   és estada altament formativa i atractiva, los estudents són estats guiats en un camí didàctic-laboratorial que los ha vist empenyats en primera persona en l’interpretació dels poemes catalans sigui del punt de vista literari que artístic. Los alumnes de la classe 4^ B han tengut modo també de adquisir habilitats tècniques específiques finalitzades a la realització de un catalèg il·lustrat de les obres realitzades. La primera edició del 2012 ha vist la col·laboració del Centre D’Art de Vallgrassa, dirigit de Jordi Aligué i Anna Bellvehi, que ha permitit, a joves pintors catalans, l’interpretació i la transformació en obres pintoriques de poemes algueresos. Los poemes catalans interpretats dels estudents algueresos són de Jordi Aliguè, Andríi Antonovskyi, Victor Bonetarbolí, J.M. Calleja, Meritxell Cucurella-Jorba, Maria Antònia Massanet, Carles  Morell,Carles  Hac Mor, Paulalba, Jordi Prenafeta, Exter  Xargay.

Aquesta iniciativa, així com aquella del recent intercanvi cultural entre los estudents de l’Institut Alberghiero de l’Alguer i los estudents de l’Escola de Hostalleria de Casteldefels, naix a dins de una col·laboració entre l’Obra Cultural de l’Alguer i la Diputació de Barcelona  que fins del 2005  ha donat vida a diverses activitats culturals i artístiques (concerts, recitals de poesies, mostres d’art, mostres fotogràfiques i altro) organitzades a l’Alguer i en Catalunya, a les quals han co·laborat lo Parc Natural de Port Comte, la xarxa dels Parcs de la Diputació de Barcelona i Federparchi Italia.