POESIA ALS PARCS

“Poesia als parcs” és un cicle poetico-musical al qual participa l’Obra Cultural de l’Alguer fins de l’any 2005. Los recitals se desenvolupen, normalment entre los mesos d’abril i novembre, als diversos parcs i espais naturals protegits que formen la Xarxa de Parcs Naturals, i, altros sitos amb qui la Diputació de Barcelona manté vincles culturals per raó d’agermanaments estàbils o convenis específics estabilits amb entitats culturals o conservacionistes del país o l’estranger, com ara lo Parc Nacional de l’Asinara, lo Parc Natural de Port Comte o l’Obra Cultural de l’Alguer, a Sardenya.

Divendres 26 de agost 2022, a les h. 19.00, a la Vila Romana de S.Imbenia (Parc Natural de Port Comte), se tenguerà lo segon recital en terra de Sardenya amb l’encontre entre la poesia catalana interpretada dels poetes Anna Ballbona i Albert Benzekry i la poesia algueresa interpretada de Carmelita Zedda.

Anna Ballbona i Puig és una escritora, periodista i crítica literària catalana. Col·labora habitualmente amb diversos jornals. Ha estudiat periodisme, teoria Literària i literatura comparada. Al 2008 ha recivit lo Premi Amadeu Oller amb el sou primer poemari “La mare que et renyava era un robot”.​ ​

Albert Benzekry té estudis d’història i de filologia catalana i d’ambdós àmbits n’ha fet i en fa treballs, classes i alguna conferència. Ha creat i dirigit recitals de poesia i, de tard en tard, li agrada recitar. Ha estat promotor i director del Festival Primavera Poètica de la Garriga entre 2005 i 2014, és patró de la Fundació Maurí i membre de la secció local d’Òmnium i de la junta comarcal.

Carmelita Zedda, mestra d’escola, poetessa, escriptora, ha sempre treballat amb els sous alumnes en favor de la llengua algueresa. Ha publicat recentment tres llibre il·lustrats pel món infantil: “Legendes noves de un lloc antic”, “L’arbre de x’Antoni”, “Gent de algua, gent de l’Alguer”. Ha guanyat les primeres dues edicions (2021 i 2022) del “Premi San Jordi”, secció literària, organitzat de Ràdio Catalunya Itàlia amb la col·laboració de la Delegació de la Generalitat de Catalunya en Itàlia.

L’entrada és gratuïta.

24 agosto 2022

FESTES 31 DE AGOST

“Parcs en concert” a l’Alguer

“Parcs en concert” és un cicle musical anual que s’esvilupa als parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Denominat anteriorment Música als parcs, aquest cicle mos presenta un seguit de propostes musicals de gran qualitat en què la música entra en diàleg amb l’entorn natural. Concerts a l’aire lliure i propostes artístiques que transiten per estils diversos, des de la música d’autor, al folk, lo pop i la cançó mediterrània i d’arrel.

La Diputació de Barcelona, en virtut de vincles culturals que manté amb l’Obra Cultural de l’Alguer i per raó d’agermanament amb el Parc Natural de Port Comte, ha inserit al programa “Parcs en concert 2022” dos concerts a l’Alguer lo primer dels quals se tenguerà dissabte 27 de agost 2022, a les h. 20,30, al jardí de la Vila Mosca, carrer Gramsci 17, a on la protagonista serà Paula Grande. La cantant i creadora catalano-veneçolana farà un concert amb peces dels seus últims àlbums i oferirà al públic alguerès la força del seu estil, fusió de jazz amb influències de soul i música hip-hop.

Lo segon concert, a càrrec del cantant alguerés Paolo Dessì, se tenguerà dimecres 28 de setembre 2022, a les h. 20.30, sempre al jardí de Vila Mosca.

L’entrada és gratuïta.