Presentació del nou llibre de Giacomo Oppia

Dissabte 2 de Febrer 2018, a les h. 18.00, a la sala de la Bibioteca Catalana de l’Obra Cultural, se tenguerà la presentació del nou llibre de Giacomp Oppia entitulat “ Il naufragio della bomdarda francese La Confiance”.

Lo llibre parla de retrobament de un bastiment mercantil francés que durant un viatge de retorn de Algeri a Marsiglia, lo 3 de març del 1820, a causa de una terribíl tempesta és afondada a la cala de Tramaritu a l’Alguer. De aqueix tràgic naufragi en el qual són morts cinq membres de l’equipatge i 2 passatgers, són derivats tot una sèrie de problemes entres les autoritats del Regne de Sardenya i l’Estat francés que és important coneixer  perqué mos posa en evidència la vida de l’Alguer divrsos anys primer de l’Unitat de Itàlia.

A la presentació, oltres a l’autor Giacomo Oppia, participarà Joan Oliva que posarà en evidència l’amor i la passió per  la descoberta del passat, l’emoció pel retrobament dels documents ma sobretot, posarà en evidència la  contextualització històrica i l’importància de  la tutela, de la conservació i de la valorització del patrimoni cultural.