RESSENYA DEL GEST “V”

Del 16 al 22 de juliol a Santa Maria La Palma la setena edició de la “Ressenya del Gest “V”
L’iniciatica cultural, arribada a la setena edició, organitzada sempre a Santa Maria La Palma, del 16 al 22 de juliol 2018, amb una rica oferta d’itineraris teatrals, música i tradicions dedicats a l’estudi del moviment i en nom del simbolisme del gest humà que serà evocat i representat en les sues expressions múltiples. Com sempre, també aqueixa edició del 2018, se tenguerà al cortil del Centre Agregació “Impegno Rurale” i veurà alternant-se convidats excepcionals en una hunió harmoniosa dels gèneres artístics i culturals més variats, del teatre a la música, de la solidaritat a l’història i tradició. Ostres als convidats, l’iniciativa permetrà als joves actors de l’Associació Analfabelfica de demostrar les propies passions, los propis interessos, l’empenyo i la serietat.
La Ressenya del Gest nada al 2012 endins de l’associació Analfabelfica, en col·laboració amb l’Obra Cultural de l’Alguer i de l’associació “Impegno Rurale”, se propon , amb el patrocini de l’assesorat a la Cultura del municipi de l’Alguer i amb l‘ajut de la Fondazione Alghero, d’ofrir, sobretot als joves, ocasions de reflexió i d’enriquiment cultural en un camí de creixement i de confront, de socialització i d’integració. Important, d’aqueixa perspectiva, la triada de l’escenari que hospitarà la manifestació, de sempre la petita borgata de la ciutat en el signe de la continuïtat entre l’Alguer i la sua perifèria. Los organitzadors són fiduciosos de poguer tendre los èxits de les edicions anteriors que han registrat un gran sèguit de públic i l‘apreciament de la crítica. La “Ressenya del Gest” també enguany, siguerà integrada de l’iniciativa de solidaritat “Salvem un projecte” , una acollida de moneda a participació llibre per sostendre un projecte cultural de una associació activa en ciutat.
Per aqueixa setena edició la preparació de l’espaci escènic és estat assignat a la professionalitat del Flower Designer Tonino Serra, mentres Toni Grandi siguerà lo responsable del service àudio/llums.
Tots los espectàculs se tengueran a Santa Maria La Palma, al cortil del Centre de Agregació Social “Impegno Rurale”, a les h. 21.00. Entrada llibre.

Calendari de la ressenya

Dilluns 16 de juliol 2018: “ Lo teatre fet dels minyons pels minyons”
L’Analfabelfica presenta tres capolavoros de la literatura representats de tres grups de minyons de les escoles elementars i mitjanes per la regia de Enrico Fauro.
“I Menecmi” de Plauto – Companya Cannàsas de Orgosolo
“Anfitrione” de Plauto – Analfabelfica primer livell de formació
“Le preziose ridicole” de Moliere – Institut Comprensivo n° 2 L’Alguer

Dimarts 17 de juliol 2018: “Launeddas – la voce delle canne nel vento”
L’Obra Cultural de l‘Alguer presenta lo llibre de Roberto Tangianu.
Conferència-concert amb la participació de l‘autor i de Dante Tangianu.
Relator Giuliano Marongiu

Dimecres 18 de juliol 2018: “Gianni Schicchi” di G.Puccini e G.Forzano
Espectàcul teatral a cura de l’associació Analfabelfica amb el grup de formació dels adults. Regia de Enrico Fauro

Dijous 19 de juliol 2018: “Il gesto nella bacchetta del direttore d’orchestra”
L’associació Analfabelfica presenta una tardada dedicada a la professió de la condució d’orquestra amb els mestres Silvia Spinnato i Carlos Chamorro di Salisburgo.

Divendres 20 de juliol 2018: Echi e voci dal San Benedetto”
L’associació Analfabelfica, en ocasió dels 40 anys de la llei Basaglia, presenta presenta la recerca de l’associació Quatermass-x sobre l’escriptura commemorativa a dins del manicomi de la ciutat de Pesaro, de Torquato Tasso a Cesare Lombroso.
Performance video-reading presentada del prof. Roberto Vecchiarelli.
Els textos interpretats de Giorgio Donnini són trets del llibre “Cronache dal manicomio –Cesare Lombroso e il giornale dei pazzi del manicomio di Pesaro” de Roberto Vecchiarelli.

Dissabte 21 de juliol 2018: “Un gesto legale”
L’associació Analfabelfica, l’associació Impegno Rurale, C.S.V. Sardegna Solidale, presenten una tardada dedicada a la legalitat amb la participació del prof. Giampiero Farru, president regional de LIBERA SARDEGNA, i del grup dels joves del camp nacional dels voluntaris al bé confiscat a la mafia en localitat Su Piroi , municipi de Gergei.

Diumenge 22 de juliol 2018: Macbeth” de Wuilliam Shakespeare
Espectàcul teatral a cura de l’associació Analfabelfica, grup segons livell de formació; música de G. Verdi; regia de Enrico Fauro.