“VINCENZO SULIS, ahir i avui”

 

En l’àmbit de les iniciatives realitzades per la celebració de “Sa Die de Sa Sardigna”, l’Obra Cultural de l’Alguer, l’Escola de alguerés “Pasqual Scanu” i la societat Ypnos organitzen una conferència dedicada a la figura de Vincenzo Sulis intitulada “Vincenzo Sulis, ahir i avui”. L’apuntament és pel dia divendres 23 de maig, a les h. 18,00, a la Sala Meta, plaça Porta Terra, a l’Alguer.
Vincenzo Sulis és u dels personatges més intrigants i misteriosos de la història de la Sardenya. És protagonista de la defesa de Càller de l’atac dels francesos a la fi del 1700, i de les insurreccions anti piemonteses; és estat perseguitat i condemnat, amb un procés secret a la galera, i per 21 anys és estat tancat a la torre de l’Esperó Reial de l’Alguer.
Després dels saluts de Pino Tilloca, President de l’Obra Cultural de l’Alguer interven Carlo Sechi, Director de l’Obra Cultural. La confèrencia és a càrrec de Federico Francioni, ensenyant, escriptor i històric. Lo professor Francioni és col•laborador de jornals, periòdics i revistes, i ha publicat diversos llibres sobre l’edat moderna i contemporània; del 1997 és promotor i organitzador de grups d’estudi, encontres i conferències per “Sa die de sa Sardigna”.
La iniciativa és organitzada gràcies al suport de la Regió Sardenya i és part de les activitats per les celebracions de “Sa Die de Sa Sardigna”.