X JORNADA ALGUERESA

També enguany, l’Obra Cultural de l’Alguer participa a les activitats de l’Universitat Catalana d’Estiu que se obrin lo dia 17 de agost i se tanquen lo dia 23 de agost 2022. L’objectiu fonamental de les jornades de la Universitat Catalana d’Estiu que s’organitzen, cada any a Prada del Conflent (F), és aquell d’ésser un punt de trobada de persones que venen dels diversos territoris dels Països Catalans. L’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. A Prada se troben estudents, professors, professionals i polítics i és, sense dubiu, una de les més grans manifestacions culturals on és possible entendre tots els set accents de la nostra llengua. L’Universitat Catalana d’Estiu és de sempre un autèntic espai de llibertat i de democràcia i a Prada del Conflent nels anys l’Alguer ha tingut oportunitats no solament de fer conèixer la comunitat més petita i perifèrica de llengua catalana, però també de promoure noves iniciatives, noves relacions i noves amistats.
L’Obra Cultural de l’Alguer és membre del Patronat de la Fundació Catalana D’Estiu i participa, d’oltres 30 anys, amb propis representants i en modo particular enguany, després de dos anys de pandèmia a on les activitats se són reduïdes i les poques coses fetes són estades fetes a distància, siguerà present amb una petita delegació formada de Irene Coghene de la Plataforma per la Llengua i de Mauro Mulas de l’Obra Cultural de l’Alguer, mentre, a distància, participaran en les activitats Carlo Sechi per l’Obra Cultural, Antoni Torre i Francec Ballone pel Centre Cultural “Antoni Nghes”.
Especificatament, lo 21 de Agost, durant la Jornada Algueresa, a partir de les h. 15.00, lo programa preveu diverses conferències:

– de 15.00 a 15.10 hores – Salutacions del Síndic de l’Alguer Mario Conoci (a distància)


– de 15.10 a 15.30 hores “Celebració d’una victòria: Sant Joan de la Porta Llatina. Festes i imatgeria compartida entre l’Alguer i los Països Catalans al segle XVII per Mauro Mulas (Obra Cultural de l’Alguer) (en presència)

– de 15.30 a 15.50 hores Presentació del periòdic “Al Portal, veus de l’Alguer” per Irene Coghene (Plataforma per la Llengua) (en presència).

– de 15.50 a 16.10 hores – 40 anys de l’Escola de alguerès “Pasqual Scanu” a càrrec de Carlo Sechi (a distància)

– de 16.10 a 16.30 hores – “L’activitat del Grup de treball per la normativització del català de l’Alguer” a càrrec de Francesc Ballone (a distància)

– de 16.30 a 16.50 hores “Viuen encara les sirenes a la Punta del Lliri? a càrrec de Antoni Torre (a distància).