Premi Sari dedicat a Carlo Demartis

Dimarts 29 de setembre, festa de Sant Miquel, patró de l’Alguer, a les h. 20, al Teatre Cívic, en programa la Cerimònia de consegna dels premis de la 32° edició del concurs de poesia e prosa “Rafel Sari”. És u dels concursos literaris més vells de tota la Sardenya, organitzat de l’”Obra Cultural de l’Alguer”, amb el patrocini de l’Assessorat a la Cultura del Municipi de l’Alguer i de la Fundació Meta. Sari és nat lo 4 de febrer del 1904 i és una de les persones més important de l’Alguer també perquè ha contribuït a la identitat cultural de la pròpia ciutat, és u dels fundadors del Centre d’Estudis Algueresos (1952). És també u dels poetes més prolífics de la literatura de l’Alguer i en les pròpies poesies ha sempre privilegiat la forma i l’espirit autèntic de l’alguerés. Ell era mestre de les escoles elementals de l’Alguer, on ensenya també la muller, Vera Paolini: a ella és dedicat lo premi de la secció A, reservat a les escoles elementals.

La tardada és dedicada a l’estimat professor Carlo Demartis, que mos ha deixat de poc, estudiós de la llengua algueresa, poeta i President de la Comissió Judicadora del Premi “Sari” en diverses edicions. Pier Luigi Alvau lligirà de una sua poesia en alguerés. La juria del Premi, és presidida de la Prof.ssa Maria Antonietta Salaris i és formada de diversos professors: Ginetta Amadori, Luigina Cano, Marianina Delrio, Giusy Pascalis i Franco Sanna. Així com pels anys passats, lo concurs és dividit en tres seccions: la secció “A” (dedicada lase students de les escoles de l’Alguer), la “B” (pels autors de llengua catalana) i la “C” (dedicada als autors que escriuen en la variant algueresa del català). Enguany una novetat: entre tots los participants, la Juria donarà el títol de “Finalista del Premi Sari” als autors de poesies alguereses amb major mèrits, que però no són estats premiats.

A la cerimònia de enguany participarà la cantant i recercadora Elena Ledda, coneixuda en tot lo món perquè porta la tradició musical i lingüística de la Sardenya i donguerà el propi contribut també al Premi Sari. Siguerà acompanyada de Marcello Peghin, musicista alguerés coneixut en tot lo món. La manifestació és represa de les telecàmeres de la televisió catalana TV3 i se veurà a Catalunya a dins del programa “Cosins Germans”, realitzat per documentar les festes tradicionals més importants dels territoris catalanoparlants, i per l’Alguer és la Festa del Patró: Sant Miquel.