POESIA ALS PARCS

“Poesia als parcs” és un cicle poetico-musical al qual participa l’Obra Cultural de l’Alguer fins de l’any 2005. Los recitals se desenvolupen, normalment entre los mesos d’abril i novembre, als diversos parcs i espais naturals protegits que formen la Xarxa de Parcs Naturals, i, altros sitos amb qui la Diputació de Barcelona manté vincles culturals per raó d’agermanaments estàbils o convenis específics estabilits amb entitats culturals o conservacionistes del país o l’estranger, com ara lo Parc Nacional de l’Asinara, lo Parc Natural de Port Comte o l’Obra Cultural de l’Alguer, a Sardenya.

Dijous 25 de agost 2022, a les h. 19.00, a la seu del Parc Nacional de l’Asinara, a Porto Torres, se tenguerà lo primer recital en terra de Sardenya amb l’encontre entre la poesia catalana interpretada dels poetes Anna Ballbona i Albert Benzekry i la poesia portotorresa interpretada de Eugenio Cossu.

Anna Ballbona i Puig és una escritora, periodista i crítica literària catalana. Col·labora habitualmente amb diversos jornals. Ha estudiat periodisme, teoria Literària i literatura comparada. Al 2008 ha recivit lo Premi Amadeu Oller amb el sou primer poemari “La mare que et renyava era un robot”.​ ​

Albert Benzekry té estudis d’història i de filologia catalana i d’ambdós àmbits n’ha fet i en fa treballs, classes i alguna conferència. Ha creat i dirigit recitals de poesia i, de tard en tard, li agrada recitar. Ha estat promotor i director del Festival Primavera Poètica de la Garriga entre 2005 i 2014, és patró de la Fundació Maurí i membre de la secció local d’Òmnium i de la junta comarcal.

Mar, política i cultura. Eugenio Cossu pot ésser representat en tres paraules, ma ninguna se pot destacar de l’altra. Per cosa quan s’és dedicat a la política no ha mai abandonat l’empleu de agent marítim, i no ha mai deixat de llegir llibres i poesies. I encara avui la sua vida se dividi entre lo treball i la passió pel teatre dialectal.

L’entrada és gratuïta.