DIA DEL LLIBRE I DE LA ROSA 2014

Lo 23 de abril del 2014 “Dia del llibre i de la rosa” l’Obra Cultural de l’Alguer, l’Escola de Alguerés “Pasqual Scanu”, la Llibreria Lobrano i lo “Centroforme” organitzen un projecte, que tè la finalitat de valoritzar a l’Alguer, com fan les dues associacions culturals de tants anys ,l’importancia de aqueixa jornada, que l’Unesco ha volgut fins del 1996 per promoure la lectura, la publicació i la proteció de la propietat intel•lectual dels drets d’autor. Lo 23 de Abril és també la festa de S. Jordi, patró de Catalunya i de 70 anys en tots los territoris de parla catalana, ma especialment a Barcelona, los carrers se umplin de bancs de llibres per permitir als homens i a les dones defer un ritual que veu los homens regalar a les dones una rosa i les dones recambiar amb un llibre; una manera intrigant per celebrar lo pur plaier de la lectura, vera protagonista de aqueixa tradició.
Lo programa:
– h 10.00 ex Círcol dels mariners en Plaça Cívica: mostra bibliogràfica de llibres en alguerés i en italià a cura de l’Obra Cultural, de l’Escola de alguerés “Pasqual Scanu” i de la llibreria Lobrano.
– h 11.00 ex Círcol dels Mariners en plaça Cívica: inauguració de la mostra fotogràfica de Gabriel Monti ” La vida a debaix. Llocs i personatges de l’Alguer Vella”.
– h 19.00 ex Círcol dels Mariners en plaça Cívica: Presentació de les noves edicions del periòdic de informació i cultura en alguerés “Edicions de l’Alguer”;
– h 20.30 a la botiga “Centroforme” carrer Lamarmora n. 64/66: “ I Pracinhas e la nave delle spose”(Els Pracinhas i la nau de les esposes) tràmit les lecturese del llibre de Andrea Giannasi “Il Brasile in guerra” (Lo Brasil en guerra) a cura de Enrico Fauro. La jornalista Maria Addis recordarà un aspecte militar i humà dels soldats brasilians de la FEB que han combatit per la llibertat de l’Itàlia durant la segona guerra mundial. Una pàgina de guerra que ha deixat lo seny de la memòria per la unicitat dels sous contenguts de solidaritat i humanitat. Lo Coro Polifònic Alguerés, dirigit del mestre Ugo Spanu, integrarà les lectures amb l’execució de cançons de la tradició algueresa i catalana. L’enllestiment és a cura de l’interior designer Tonino Serra. L’entrada és llibre.